Чи виплатить страхова компанія компенсацію при ДТП, якщо винуватець нетверезий?

author's photo

Ведмеденко Марія

3575

ДТП стаються дуже часто й іноді винуватці цих пригод допускають серйозні порушення, зокрема, виходять на дорогу у нетверезому стані. Правильне страхування автопоїздок може бути важливим інструментом для захисту від наслідків таких подій. Питання компенсації в разі ДТП (за винятком страхування КАСКО) регулюється Законом «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів».


Чи відшкодує страхова компанія збитки, якщо винуватець був п’яний?


Якщо ви стали свідком ДТП, де винуватець був нетверезим, але він має чинний договір ОСЦПВ, є кілька важливих аспектів, які варто врахувати.


Спочатку, важливо знати, що страхова компанія винуватця ДТП зобов’язана виплатити відшкодування постраждалому. Ця виплата призначена для покриття шкоди, заподіяної постраждалому, таких як медичні витрати та ремонт автомобіля.


Як страхова компанія буде взаємодіяти з винуватцем ДТП?


Згідно з законодавством України, страховик має право вимагати компенсацію від самого винуватця ДТП через суд. Підстава для цього полягає в пункті 38.1.1 статті 38 Закону України «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів».


Отже, так, постраждалій стороні страхова компанія відшкодує збитки, але потім через суд буде вимагати компенсацію від винуватця ДТП.


Якщо ви стали винуватцем ДТП, бувши у нетверезому стані, це може призвести до додаткових фінансових та юридичних проблем. Тому ніколи не водіть автомобіль у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння. Також обов’язково переконайтесь, що автоцивілка онлайн дійсна і її не треба переоформлювати.


3575

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями

Останні публікації

Все в одному!

Встанови додаток POLIS.UA та отримай усі фінансові послуги у своєму смартфоні!

iphone
iphone