Сервіс BankID при купівлі страховки online

author's photo

Наталія Кочешкова

1797

З 01 січня 2021року купити страховку online можна лише після проходження процедури ідентифікації. Що це і чому так?


Ідентифікація – це ряд заходів, спрямованих на встановлення та підтвердження достовірності даних про клієнта. Проводити її необхідно тому, що в Україні почали діяти нові правила на ринку фінансових послуг, про що ми вже писали. Це пов’язано з підвищенням рівня терористичної загрози та необхідністю виявляти нелегально отримані доходи. Але на практиці, це означає додаткові перевірки при отриманні адміністративних послуг, проведенні оплат, отриманні виплат або укладенні договорів. В тому числі й здійсненні покупок online.


Гарна новина, що ці правила дозволяють проводити ідентифікацію та верифікацію віддалено. Що є вкрай актуальним під час оформлення страховки online. Так, на платформі polis.ua договір можна оформити за 3 хвилини, пройшовши ідентифікацію через сервіс BankID.


Що таке BankID?

Це сервіс від Нацбанку України, який дозволяє підтвердити особу без її фактичної присутності. Проводиться така перевірка через персональні дані, що зберігаються в банку та на передачу яких клієнт дає свою згоду.


Що для цього потрібно?

Щоб пройти віддалену ідентифікацію, достатньо лише чинний інтернет-банкінг в одному із банків-партнерів. Сьогодні таких банків близько 30. Сюди підключені більшість провідних установ України та їх число збільшується.


Як це працює?

Купити страховку online без підтвердження особи Страхувальника (власника поліса), який оплачує страховий платіж – неможливо. Власне тут і приходить на допомогу сервіс BankID, який забезпечує дистанційну ідентифікацію фізичної особи. Для цього її персональні дані передаються від абонента-ідентифікатора (банку, в якому відкрито рахунок) до абоненту-Страховика, який пропонує страховку.


Отже, для успішного проходження ідентифікації, у вікні, що відкрилося, потрібно:


  1. Вибрати свій банк.
  2. Надати згоду на передачу даних, шляхом введення логіна та пароля свого інтернет-банкінгу.
  3. Ввести пароль із SMS-повідомлення.

Все, процедуру завершено, можна оформляти страховку. Важливо зазначити, що така передача інформації є безпечна, оскільки система BankID має високий ступінь захисту.


Які дані передає банк?

В залежності від запиту абонента, банк може передавати:


  • ПІБ
  • стать
  • серія та номер паспорту, ким та коли він виданий, адреса реєстрації
  • ідентифікаційний номер
  • дату та місце народження
  • контактний телефон та електронна адреса

Переваги ідентифікації через BankID

По суті ідентифікація через BankID ні чим не відрізняється від перевірки документів в очному режимі. Проте це:


  • Швидко. Процес займає не більше 1 хвилини.
  • Надійно. Рівень захисту аналогічний, як і для інтернет-банкінгу.
  • Якісно. Достовірність даних контролюється державою.

Варто зазначити, що за 2020 рік в системі BankID було проведено 7,5млн ідентифікацій. І популярність сервісу невпинно зростає, бо з його допомогою покупки online проходять швидко та легко, дозволяючи заощаджувати кошти та час. Будьте в курсі нових можливостей!


    1797

    Сподобалася стаття? Поділіться з друзями

    Останні публікації

    Все в одному!

    Встанови додаток POLIS.UA та отримай усі фінансові послуги у своєму смартфоні!

    iphone
    iphone