Що таке автоломбард?

author's photo

Ведмеденко Марія

914

Фінансові труднощі? Терміново потрібні кошти на лікування, позаплановий ремонт чи перспективну інвестицію? А під будинком вас чекає улюблене авто? Саме тут доречними будуть послуги автоломбарду.


Що ж це таке? Коротко кажучи – це фінансовий інструмент, який дозволяє швидко та під невисокі відсотки віддати автомобіль під заставу, обмінявши його на готівку. При цьому власник авто навіть може зберігати за собою право керування ним.


Як працюють автоломбарди в Україні?

  • Це просто. Сьогодні переважна більшість організацій пропонують оформити заявку на кредит онлайн, що дозволяє суттєво економити час. А також для угоди не потрібні поручителі, довідки про рівень доходу тощо. Лише автомобіль та його повнолітній власник.
  • Це легально. Робота українських автоломбардів проходить обов’язкове ліцензування. Реєстри, переліки, фінансова звітність та уставні документи завжди можна знайти у відкритому доступі, зокрема на різних офіційних ресурсах.
  • Це надійно. Діяльність ломбардів, як і інших фінансових установ, здійснюється під контролем Національного Банку України, за яким з 1 липня 2020 року були закріплені функції регулятора ринку небанківських послуг. Це гарантує регулярний моніторинг надійності організацій та виконання ними своїх зобов’язань.
  • Це швидко. Рішення про надання кредиту ухвалюється за декілька годин, необхідних для проведення технічної оцінки транспортного засобу та власне оформлення договору.

Які переваги мають автоломбарди?

Розмір кредиту. Сума кредиту визначається ринковою вартістю автомобілю, який віддається під заставу, а не рівнем доходів або кредитною історією власника.


Короткостроковість угоди. З одного боку – це жорстке обмеження в термінах повернення коштів, проте в той же час – це стимул оперативно розв’язати фінансові питання та рухатися вперед до мети.


Можливість вибору відсоткової ставки. Автомобіль можна віддати під нижчий відсоток за користування кредитом, якщо у власника є можливість залишити його на спецпарковці ломбарду. Або вибрати високу ставку, але залишити за собою право керування.


Це швидкий та дуже простий спосіб отримати кошти під заставу авто.


Як оформити кредит під заставу?

Можна самостійно вивчити ринок автоломбардів вашого міста та обрати потрібний за рейтингом, відгуками та іншими критеріями. Або скористатися сервісом від універсальних платформ, які згідно з заданими параметрами зможуть зробити вам саме ту пропозицію, яка найкращим чином розв’яже вашу проблему. Часто такі платформи пропонують послуги із розрахунку попередньої вартості автомобіля та розміру кредиту.


А далі за 3 кроки – оформляється договір.


  • Заповнюється заявка, яку надає ломбард

Більшість організацій роблять це онлайн.


  • Передається на оцінку автомобіль

Обов’язково потрібно мати документи на авто, яке віддається під заставу.


  • Оформляєте договір, уважно ознайомившись з умовами

Обов’язково потрібно мати паспорт та карту платника податків (ІПН)


Після повернення грошових коштів – автомобіль повертається щасливому власнику.


При цьому багато автолобардів в Україні пропонують послуги не лише із кредитом під заставу, але і з викупом авто, якщо у цьому виникла необхідність.


Так, автоломбард – саме той інструмент, який допомагає вирішувати термінові грошові питання швидко та просто.


914

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями

Останні публікації

Все в одному!

Встанови додаток POLIS.UA та отримай усі фінансові послуги у своєму смартфоні!

iphone
iphone