Страхування від нещасного випадку на транспорті: розвіюємо міфи

author's photo

Ведмеденко Марія

3310

Страхування водія від нещасних випадків на транспорті (НВТ) — це один з видів страхування, який нерідко знаходиться в тіні загальної автостраховки. Багато власників автомобілів навіть не знають про існування цього виду страхування, або мають неправильне уявлення про його можливості та переваги. Розгляньмо деякі поширені міфи щодо НВТ та прояснимо ситуацію.


Міф 1: Звичайна автоцивілка покриває всі витрати в разі ДТП


Це один з найпоширеніших міфів. Річ у тому, що ОСЦПВ компенсує витрати на лікування лише потерпілих у ДТП, але не покриває лікування водія-винуватця аварії. Таким чином, власнику автоцивілки все одно треба дбати про своє здоров’я в разі аварії, якщо він буде винуватцем у ДТП.


Міф 2: Страхування НВТ непотрібне, якщо у вас є автоцивілка


Деякі власники автомобілів вважають, що додаткове страхування від нещасних випадків на транспорті є зайвим, якщо у них вже є автоцивілка. Однак НВТ має свої унікальні переваги. Додатковий страховий поліс від нещасних випадків буде страхувати саме водія, який був за кермом у разі ДТП. Страхова компанія компенсує витрати на лікування травм, отриманих у разі ДТП, згідно з таблицею виплат.


Міф 3: Страхування НВТ дуже дороге


Це ще один поширений міф, який не відповідає дійсності. Вартість страхування від нещасних випадків на транспорті зазвичай є досить доступною і може варіюватися залежно від страхового покриття. Наприклад, мінімальне страхове покриття (10 000 грн) буде коштувати від 66 грн.


Міф 4: Виплата за страховий випадок займе багато часу


Багато людей відмовляються від страхування НВТ через переконання, що процес виплати компенсації може бути довгим і складним. Однак, за умови правильного оформлення документів і дотримання умов договору страхування, виплата зазвичай здійснюється досить швидко.


Страхування водія від нещасних випадків на транспорті є важливим елементом комплексного захисту власника автомобіля. Polis.ua завжди пропонує додатково оформити НВТ при оформленні автоцивілки. Краще вчасно піклуватися про своє здоров’я і оформити автоцивілку та мати надійний захист у будь-якій ситуації на дорозі. 


3310

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями

Останні публікації

Все в одному!

Встанови додаток POLIS.UA та отримай усі фінансові послуги у своєму смартфоні!

iphone
iphone