Топ-5 помилок при виборі ОСЦПВ та КАСКО

author's photo

Параніч Аліна

4237

Страхування перегукується з багатьма сферами життя: житло, туризм, медицина, власний бізнес. Про важливість грамотного вибору полісу страхування не з чуток знають автомобілісти. Закон наказує їм обов’язковість щорічного оформлення договору ОСЦПВ, за умовами якого страхова компанія відшкодовує збитки, заподіяні власником полісу, що постраждав. Особливо відповідальні водії не обмежуються лише обов’язковим полісом, набуваючи добровільного КАСКО, що захищає автомобіль його власника від викрадення та пошкоджень.


На жаль, нерідко клієнти страхових компаній через незнання або неуважність роблять ряд грубих помилок при оформленні страховки. Розберімося, які невірні дії можуть коштувати Вам часу та фінансів.


  • Не розуміння сенсу страховки

Таку помилку найчастіше роблять водії-новачки, які вважають страховий поліс – необґрунтованою тратою грошей. В результаті головним фактором, що визначає покупку, є низька ціна, найближчий до будинку офіс страхової компанії або мінімальна кількість паперової тяганини.


  • Орієнтир виключно на ціну

Заощадити на страховці – природне бажання кожного автомобіліста. Але вигравши на вартості, Ви з великою ймовірністю програєте на відшкодуванні збитків внаслідок настання страхового випадку. Наприклад, ОСЦПВ з франшизою в 3000 грн коштуватиме Вам значно дешевше, ніж його аналог із нульовою франшизою. Проте за випадкове потрапляння в ДТП, винуватцем якого станете саме Ви, доведеться викласти ці 3000 грн, а суму збитків, що залишилася, компенсує страховик.


Щодо КАСКО ситуація аналогічна. Вартість полісу залежить від ліміту виплат та переліку ризиків, що покриваються страховкою. Так, застрахувати автомобіль тільки від крадіжки чи повного знищення набагато дешевше, ніж включити в поліс весь перелік ризиків. А тепер уявіть, скільки може коштувати ремонт автомобіля, пошкодженого внаслідок ДТП, невмілого водіння чи стихійного лиха.


  • Необ’єктивна оцінка ризиків

На відміну від водіїв, які не втрачають можливості заощадити, є й інша категорія автолюбителів упевнених у тому, що дорожче – це краще. Варто подумати, наскільки доцільно у Вашому випадку враховувати всі ризики. Наприклад, викрадення. В офіційній статистиці наведено перелік марок автомобілів, що найбільш викрадаються. Якщо Вашого авто в списку немає, і до того ж Ви залишаєте його на стоянці, то сенсу включати ризик викрадення в пакет страхування просто немає.


А ось ризик пошкодження машини внаслідок стихійного лиха чи протиправних дій третіх осіб передбачити неможливо, тому цей пункт виключати зі списку точно не потрібно.


  • Замовчування використання авто в комерційних цілях

Насамперед цей пункт стосується водіїв, які використовують авто для послуг таксі, навчальних цілей чи участі у спортивних змаганнях. З підвищеними ризиками працюють далеко не всі страхові компанії, тому перед підписанням договору слід уточнити у страховика, чи він готовий забезпечити Вам захист, враховуючи спеціальні умови експлуатації ТЗ.


  • Незнання про можливість отримати знижку

Страховий поліс ОСЦПВ можна оформити зі знижкою до 15%. Polis.ua співпрацює з Mastercard Більше, Fishka та іншими партнерами. Ці програми надають промокоди або повертають кошти назад на карту. Докладніше читайте на сайті. Також заощаджуйте з партнерською програмою Polis.ua.


Запам’ятайте: страховка – це розумна інвестиція у безпеку. Відповідальний підхід до оформлення ОСЦПВ та КАСКО – гарантія збереження Ваших фінансів, нервів та часу.


4237

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями

Останні публікації

Все в одному!

Встанови додаток POLIS.UA та отримай усі фінансові послуги у своєму смартфоні!

iphone
iphone