Який штраф за їзду без страховки ОСЦПВ у 2024 році

author's photo

Ведмеденко Марія

3285

Закон про обов’язкове страхування власників наземних транспортних засобів залишився незмінним, а отже й штрафи за його порушення залишаються такі ж. Кожен власник автомобіля повинен мати дійсний поліс ОСЦПВ на свій транспортний засіб, за ігнорування цього закону передбачається штраф.


За їзду без дійсної автоцивілки водіїв очікує штраф у розмірі 425 гривень. Якщо не оплатити штраф ПДР протягом 15 днів, сума подвоюється і становить 850 гривень.


Чи передбачається штраф за відсутність автоцивілки при перегоні авто?


Навіть якщо ви переганяєте новий автомобіль в інше місто для реєстрації, то все одно водій повинен мати дійсну автоцивілку. Для таких ситуацій передбачено короткостроковий поліс від 10 до 15 днів. Але, на жаль, таку автоцивілку можна придбати лише в офісі страхової компанії.


Хто звільняється від обов’язкового страхування авто?


Звільнення від обов’язкового страхування залишається лише для певних категорій осіб:


  • учасники бойових дій;
  • інваліди війни;
  • особи з інвалідністю першої групи, які самостійно керують власним авто;
  • особа, яка керує автомобілем інваліда 1 групи в його присутності;

Слід зазначити, що наявність дійсної автоцивілки не лише гарантує дотримання закону, але й захищає водія від фінансової відповідальності за шкоду, яку він може завдати іншим учасникам дорожнього руху. Швидко оформити автоцивілку можна за допомогою онлайн-калькулятора. У випадку отримання штрафу за відсутність ОСЦПВ, рекомендуємо сплатити його вчасно, щоб уникнути подальшого збільшення суми штрафу.


3285

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями

Останні публікації

Все в одному!

Встанови додаток POLIS.UA та отримай усі фінансові послуги у своєму смартфоні!

iphone
iphone