Чому важливо оплачувати штрафи вчасно?

author's photo

Ведмеденко Мария

1135

Оновлена ​​статистика говорить про те, що 70% водіїв порушують правила дорожнього руху мінімум 1 раз на місяць, а 30% автомобілістів розмовляють телефоном в дорозі. Але при цьому більшість людей виступають проти порушення правил дорожнього руху і критикують подібні ситуації. Як так? Якщо проаналізувати, то виходить, деякі порушення відбуваються несвідомо, без бажання створити аварійну ситуацію, а лише покладаючись на «а може пронесе». Для контролю та запобігання перевищення швидкості, різких гальмувань і використання мобільного телефону за кермом в містах України встановлені камери відеофіксації.


Запобіжні заходи обов’язково повинні існувати, навіть якщо порушення було скоєно без якогось наміру. Тому, держава створила лояльну програму.


Сплачуйте штрафи протягом 10 днів і отримуйте знижку 50%.


Погодьтеся, мотивує вчасно оплачувати та стежити за тим, щоб не з’являлися нові.


Які штрафи можна оплатити на Polis.ua?

На сервісі можна оплачувати всі штрафи ПДР, в тому числі й штраф за неправильну або неоплачену парковку.


Що буде, якщо не сплатити штрафи вчасно?

Деякі люди думають, що якщо не оплачувати штрафи в зазначений термін, то нічого не буде, але вони глибоко помиляються. Після ігнорування повідомлень про стягнення, водій потрапляє під державні санкції. Це означає, що якщо протягом 10 днів порушник не оскаржить, або протягом 15 днів добровільно не оплатить штрафи, то постанова направляється до виконавчої служби. Тоді стягнення буде здійснюватися в примусовому порядку.


Після цього державний виконавець має право відвідати будинок порушника, накласти арешт на майно, вилучити частину зарплати, заборонити виїзд за кордон та інше. Автомобіль буде заарештований і відправлений на штрафмайданчик до тих пір, поки власник не сплатить борг.


І звичайною оплатою штрафу не обійтися — потрібно покрити витрати, які держава використовувала для примусової оплати стягнення, а також сплатити штраф у двократному розмірі.


Як дізнатися чи є штрафи?

Найзручніший і швидкий спосіб — це скористатися сервісом Polis.ua. Це перший Загальнодержавний сервіс, де можна сплатити штрафи, оформити автоцивілку та КАСКО. Необхідно вказати серію, номер посвідчення, дату його видачі й номер автомобіля. Цих даних достатньо, щоб побачити всі борги по ПДР.


Ще один варіант — дізнатися в банках України. Для цього з собою потрібно мати паспорт, ІПН і повідомлення про штраф.


Як оплатити штраф на Polis.ua?


  1. Введіть серію та номер постанови (введення кирилицею).
  2. Введіть регіон де було зафіксовано порушення (з протоколу).
  3. Введіть суму штрафу, зазначену в постанові.
  4. Введіть ПІБ (вказане в постанові).

Рекомендуємо регулярно перевіряти наявність штрафів — повідомлення на пошту може не прийти.


Як переконатися, що штраф погашений?

При оплаті на Polis.ua кошти будуть перераховані на рахунок державної скарбниці України протягом поточного 1 операційного банківського дня. Після цього штраф буде автоматично погашений в базі Патрульної поліції України.


Щоб дізнатися про погашення штрафу потрібно звернути в управління поліції Вашого міста. Інформація буде залежати від наявності постанови в базі патрульної поліції та інформації з Держскарбниці про надходження коштів.


Інформація в базі поліції оновлюється в термін від 7 робочих днів до декількох тижнів.


1135

Понравилась статья? Поделитесь с друзьями

Последние публикации

Все в одном!

Установи приложение POLIS.UA и получи все финансовые услуги в своем смартфоне!

iphone
iphone