Як перевірити посвідчення водія онлайн?

author's photo

Ведмеденко Мария

10942

З’явився новий сервіс для перевірки даних водійських прав, який розробив і випустив Головний сервісний центр МВС. Він дозволяє швидко і зручно перевірити справжність документа і відкриті категорії, ввівши всього лише серію і номер посвідчення водія. На цей час сервіс не працює.



Для перевірки потрібно вказати серію і шестизначний номер водійських прав у відповідних полях. Якщо дійсно існують такі дані в базі Єдиного державного реєстру МВС, то на екрані з’являться відомості, які вказані на бланку посвідчення. Особисті дані автомобіліста видно не буде.


Потрібно врахувати, що сервіс буде показувати інформацію тільки про посвідчення, видані після 2013 року включно.


Також крім водійських прав, сервіс МВС допоможе перевірити свідоцтво реєстрації транспортного засобу. Щоб перевірити, чи достатньо ввести його серію і номер.


Де може стати в пригоді?

Цей сервіс буде корисний для представників інших держав, яким необхідно перевірити інформацію про видачу посвідчення водія в Україні, зокрема, представникам Румунії, Польщі, Угорщини, Німеччини, Італії — при обміні українського водійського посвідчення на національні”, – зазначив перший заступник Головного сервісного центру МВС Юрій Смольянінов.


Корисним буде для бізнесів, які пов’язані з автомобільною діяльністю. Наприклад, кур’єрською доставкою, таксі або здачею автомобіля в оренду. Таким чином при влаштуванні на роботу роботодавець може моментально перевірити наявність прав у майбутнього співробітника. Крім того, при здачі в оренду машини можна точно переконатися, що людина, яку обслуговують, має водійське посвідчення.


У сервісу є й англомовна версія, що зручно іноземним туристам, які знімають машину на певний термін.


Рекомендуємо протестувати нову розробку держави для автовласників. Також для того, щоб оформити ОСАГО, КАСКО, ДЦВ за 5 хвилин скористайтеся сайтом-агрегатором Polis.ua.


10942

Понравилась статья? Поделитесь с друзьями

Последние публикации

Все в одном!

Установи приложение POLIS.UA и получи все финансовые услуги в своем смартфоне!

iphone
iphone