Скільки коштує оформити страховку в 2021 році?

author's photo

Ведмеденко Марія

6499

Щорічно водії шукають страхові поліси за вигідною ціною і з хорошими умовами для покупця. Штраф за відсутність поліса ОСЦПВ, посвідчення водія або реєстраційного номера у 2021 році становить 425 гривень. По Україні приблизна ціна на страховий поліс ОСЦПВ коливається від 360 грн до 3500 грн. Розберемо докладніше яким чином формується вартість і як заощадити на оформленні поліса.


Види страхових полісів

  • ОСАГО – поліс обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності водія. У разі ДТП з вини власника договору, страхова компанія виплатить компенсацію постраждалій стороні. Таким чином СК бере відповідальність на себе замість вас.
  • ДЦВ – це добровільне страхування, яке розширює ліміт виплати за ОСЦПВ від 50 000 до 1 000 000 грн. Максимальна виплата компенсації за ОСЦПВ – 130 000 за заподіювання шкоди майну і 260 000 гривень – за медичний збиток постраждалій стороні. Оформити ДЦВ можна під час і після оформлення автоцивілки.
  • КАСКО – добровільне страхування автомобіля від повного комплексу ризиків або їх частини (пожежа, стихійне лихо, викрадення, пошкодження та ін).


Як формується вартість автоцивілки?

Ринкову вартість ОСЦПВ страхові компанії розраховують за певною формулою. Її використовують страхові агрегатори в онлайн-калькуляторах для прорахунку ціни автоцивілки. На повну вартість ОСЦПВ впливає два основних параметри: базовий тариф і коригувальний коефіцієнт.


Вартість (ОСЦПВ) = БТ ∙ К1 ∙ К2 ∙ К3 ∙ К4 ∙ К5 ∙ К6 ∙ БМ ∙ СЛ,


де БТ – базовий тариф, К1 – вид транспортного засобу, К2 – місце реєстрації автомобіля, К3 – місце експлуатації транспортного засобу, К4 – стаж водіння, К5 – експлуатаційний період, К6 – випадки шахрайства, БМ – бонус-малус, СЛ – знижки для пільгового контингенту.


Щоб дізнатися, які коефіцієнти використовуються і як прорахувати вартість страховки на своє авто читайте “Онлайн калькулятор ОСЦПВ та самостійний прорахунок”.


Як дізнатися ціну на страховий поліс ОСЦПВ?

Єдиної ціни для всіх авто не існує. Для водіїв з різним місцем реєстрації, стажем і іншими параметрами вартість буде відрізнятися. Сьогодні вже нема потреби витрачати свій час на самостійний прорахунок ОСЦПВ – онлайн-калькулятор збере всі варіанти в одному місці. Що потрібно зробити?


  1. Вкажіть параметри вашого автомобіля в онлайн-калькуляторі Polis.ua (транспортний засіб, об’єм двигуна, місто реєстрації).
  2. Ознайомтеся з пропозиціями від страхових компаній різних цінових категорій. На Polis.ua завжди можна знайти акційні пропозиції зі знижками або скористатися промокодом на кешбек до 15%.


Скільки коштує ОСЦПВ для пільговиків?

Оскільки страховий поліс цивільно-правової відповідальності є обов’язковим документом для автомобілістів, але виключення становить певна категорія українців:


  • учасники бойових дій
  • постраждалі учасники Революції Переваги
  • особи, з інвалідністю, внаслідок військових дій
  • особи, з інвалідністю I групи, які особисто керують власним транспортним засобом
  • особи, які керують транспортом, що належить людині з інвалідністю I групи в його присутності

Знижку 50% на поліс можуть отримати:


  • пенсіонери
  • особи з інвалідністю II групи
  • чорнобильці 1 та 2 груп
  • учасники війни

Дана категорія пільговиків оформляє ОСЦПВ у два рази дешевше звичайної вартості страхового поліса, тільки якщо дотримується умов розділу 13.2 статті 13. Ознайомитися детальніше з критеріями можна в статті “Пільга для пенсіонерів.


Приклади прорахунку ОСЦПВ

  • Страховка для легкового авто з об’ємом двигуна до 1600 см3 включно з містом реєстрації Київ від СК Credo буде коштувати 1094 грн.


  • Страховка для легкового авто з об’ємом двигуна до 1600 см3 включно, але з містом реєстрації Первомайськ буде від СК УТСК буде коштувати 365 грн.



6499

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями

Останні публікації

Все в одному!

Встанови додаток POLIS.UA та отримай усі фінансові послуги у своєму смартфоні!

iphone
iphone