ТОП-5 порад безпечного керування авто взимку

author's photo

Ведмеденко Марія

3330

Зимове водіння сильно відрізняється від того, що ми звикли бачити в теплу пору року. Це обумовлено безліччю факторів, включаючи стан доріг та падіння температур. Ми підготували рекомендації, які допоможуть водіям забезпечити безпеку на зимових дорогах.


Встановіть зимову гуму


Переходити на зимові шини рекомендується, коли середньодобова температура опускається до +8 градусів. Літня гума збільшуватиме ризик виникнення ДТП, оскільки фактично створює ефект ковзання авто. Зимова гума м’якша і забезпечує краще зчеплення з асфальтом за низьких температур.


Дотримуйтесь швидкісного режиму


Дотримання швидкісного режиму важливе і в теплу пору року. Не дарма, перевищення швидкісних норм – це один із лідерів серед штрафів за порушення правил дорожнього руху. Але особливо важливо знижувати швидкість за морозної погоди, навіть якщо дорога суха. А у разі снігопаду необхідно перевірити, чи немає льоду під снігом. За наявності льоду краще утриматися від подорожей.


Враховуйте небезпечні місця


Небезпечними місцями ми називаємо ті зони, де найчастіше утворюється крига. Підходи до перехресть та пішохідні переходи, а також мости є небезпечними зонами, оскільки вони часто стають слизькими. Ці місця вважаються особливо небезпечними, оскільки всі автомобілі, залежно від появи пішохідних переходів та зміни сигналу світлофора, знижують швидкість, зупиняються, пригальмовують і продовжують рух. Таким чином, дороги можуть бути відшліфованими й накатаними в цих областях, тому важливо знижувати швидкість заздалегідь.


Дотримуйтесь безпечної відстані


Слід тримати безпечну відстань перед автомобілем попереду, так і ззаду. Це допоможе запобігти аваріям та врахувати можливе неправильне водіння інших водіїв.


Не використовуйте рух накатом на нейтральній передачі


Коли автомобіль рухається на нейтральній передачі, водій втрачає контроль над двигуном та трансмісією. Це означає, що він не може негайно реагувати на зміни ситуації на дорозі, таких, як раптова поява слизькості або необхідність прискорення.


Також якщо авто знаходиться на нейтральній передачі, двигун не бере участі у сповільненні руху, що означає, що автомобіль не може використовувати моторне гальмування. А моторне гальмування допомагає зменшити швидкість автомобіля без активного використання гальм, що є особливо корисним при слизькості. На нейтральній передачі потужність двигуна не може бути регульована педаллю акселератора, що може зробити автомобіль менш керованим, особливо на слизьких поверхнях.


Коротка пам’ятка для водіїв з порадами, щоб покращити керування авто взимку:



Оплатити штрафи зручно та швидко можна тут.


    3330

    Сподобалася стаття? Поділіться з друзями

    Останні публікації

    Все в одному!

    Встанови додаток POLIS.UA та отримай усі фінансові послуги у своєму смартфоні!

    iphone
    iphone