Те, чого ви точно не знали про Volkswagen: авто Гітлера і виробництво сосисок

author's photo

Ведмеденко Марія

author's photo

Юрій Балабанов

2103

Volkswagen – один з найвідоміших у всьому світі автомобільний концерн. Раніше, Volkswagen виробляв автомобілі тільки під одним брендом, але в останні десятиліття Volkswagen AG, купило кілька інших брендів, які виробляють легкові, вантажні машини, автобуси та мотоцикли.


У цій статті ми коротко торкнемося історії саме бренду Volkswagen.


На початку 20 століття в Німеччині створювали проєкти для поліпшення життя простих людей.


Один з них був – створення автомобіля, який могла дозволити собі будь-яка німецька сім’я. Ідеальними умовами для цієї машини були такі: місткість п’ять посадкових місць, ширина колії – 1200 мм, максимальні оберти – 3500 об/хв, Максимальна швидкість – 100 км на годину, витрата палива в середньому 8 літрів на 100 км.


Замовлення на розробку легкового автомобіля був отриманий відомим німецьким конструктором, засновником автомобільної компанії Porsche AG- Фердинандом Порше в 1934 році.


У 1935 році був проведений перший автомобіль. Назвали його “Volkswagen”.


У перекладі з німецького – “народний автомобіль”. Випробування проводили протягом двох років.


У 1937 році була запущена серія VW30. За рік машина придбала зміни зовнішнього вигляду і стала виглядати як знайомий багатьом поколінням – Beetle (“Жук”).



Для будівництва заводу було обрано місто Вольфсбурзі. Але війна перешкодила налагодити масовий випуск автомобілів. Було випущено всього 12 машин. На одній з них їздив сам Гітлер.


На одній з них їздив сам Гітлер.


Коли закінчилася війна завод потрапив під контроль англійців. Вони, з часом, налагодили виробництво автомобілів. Замовлення пішли з різних країн. Машини мали великий попит. Модель “Жука” вдосконалили й модернізували. Почали виробляти кабріолети та лімузини. Модель виявилася настільки вдалою, що її взяли за основу для створення нового класу автомобілів.


Однією з таких моделей став Transporter, або по-іншому, Volkswagen Bulli.



Ціна автомобіля була доступною, місткість здавалося досить значною, що робило його вкрай популярною у молоді 60-х 70-х років двадцятого століття. Завдяки любові «дітей квітів» до Volkswagen Bulli за ним закріпилося ще одне прізвисько – «хіпі-мобіль».


У 1949 році Volkswagen був переданий ФРН (Федеративній Республіці Німеччині).


Цією подією ознаменувався новий етап розвитку і нарощування виробництва автомобілів.


На сьогодні Volkswagen – найбільший автомобільний концерн. Він посідає перше місце у світі по виробництву транспортних засобів. До складу Volkswagen груп входить ще кілька всесвітньо відомих автомобільних брендів.


  • Audi
  • Bentley
  • SEAT
  • Lamborghini
  • Bugatti
  • Man и Scania
  • Ducati Motor
  • ItalDesign Giugiaro

За обсягом продажів саме бренд Volkswagen поступається тільки автомобільному гіганту Toyota.


Є ще маловідомий факт. Компанія Volkswagen займається виготовленням сардельок та ковбаси. В основному вона виробляє їх для співробітників концерну, а частина потрапляє в роздрібну торгівлю (приблизно півтора мільярда виробів в рік).


Компанія Volkswagen займається виготовленням сардельок та ковбаси.


Автоконцерн Volkswagen відомий в автомобільному світі цілою низкою інженерно-технічних і маркетингових інновацій і розробок. Чого вартий тільки легендарний автомобіль Golf, який давно виробляє Volkswagen. Він дав назву цілому класу автомобілів: автомобілі – golf класу. Сам Volkswagen Golf є еталоном компактних хетчбеків зі спортивним характером.



Варто згадати про суперкар Veyron Bugatti, який був доопрацьований фахівцями Volkswagen. Максимальна швидкість якого досягає 432 км/г.


Досягнуті їм рекорди досі не зумів перевершити жоден з серійного виробництва автомобілів. За десять років було вироблено і продано всього 450 машин. Двигун Veyron від Volkswagen унікальний. Він проєктувався під роботу в 1001 л/с, але в реальності зумів видавати в три рази більше.


2103

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями

Останні публікації

Все в одному!

Встанови додаток POLIS.UA та отримай усі фінансові послуги у своєму смартфоні!

iphone
iphone