Як швидко перевірити наявність штрафів ПДР

author's photo

Ведмеденко Марія

4152

Відносно недавно Міністерство внутрішніх справ України знову запустило систему автоматичної фіксації порушень ПДР. Водіїв подібна ініціатива особливо не потішила, адже сумнозвісні «листи щастя» доставляли масу незручностей. Основна частина обурення крилася не в самій системі фіксації, а в нескінченних збоїв з доставкою штрафів. Будь-які перешкоди на шляху поштового конверта з малоприємним сюрпризом оберталися проблемами для водія і простроченим штрафом.


Оновлена система автофіксації порушень ПДР працює за іншим принципом. Її інтеграція серйозно посилить контроль над любителями перевищувати швидкість на дорогах. Однак є й інша сторона медалі, оскільки тепер штрафи відправляються не на фактичну адресу проживання водія, а на юридичну. Простіше кажучи, «лист щастя» прийде за місцем прописки. Звідси виникають труднощі з оплатою, адже далеко не кожна людина живе за адресою, вказаною в паспорті.


Перевірка штрафу ПДР через портал Polis.ua

На щастя, прогрес не стоїть на місці. У 2021 власники транспортних засобів можуть швидко перевірити наявність несплачених штрафів. Єдине, що потрібно господареві авто – доступ до мережі та Polis.ua. Фахівці онлайн-платформи розробили алгоритм, який дозволяє оперативно отримати доступ до бази даних МВС і перевірити наявність штрафу.


Представлений сервіс працює в тандемі з національною концепцією «Держава в смартфоні». Країна активно переходить на рейки диджиталізації, спрощуючи доступ до інформаційно-правових баз. Тепер спеціалізовані ресурси підключаються безпосередньо до мережевих структур Міністерства внутрішніх справ і видають необхідну інформацію протягом пари секунд. Мрія автовласника, не інакше.


За допомогою онлайн-сервісу Polis.ua кожен водій отримує можливість:


  1. Перевірити наявність штрафів ПДР.
  2. Оплатити поточні порушення, автоматично викресливши їх з бази Патрульній поліції.
  3. Підключити функцію «моніторинг штрафів», яка регулярно перевіряє ситуацію зі штрафами за конкретного транспортного засобу.
  4. Отримати гарантію погашення заборгованості.

З кожним днем попит на послуги сервісу зростає, підтверджуючи його надійність і безпеку. Ресурс тримає постійний зв’язок з базою МВС. В результаті користувач в курсі своїх «гріхів» і може погасити штраф протягом одного операційного дня. Ідеальні умови для швидкої перевірки та оплати.


Інструкція для перевірки штрафу ПДР

Для отримання актуальної інформації користувачеві необхідно виконати пару елементарних кроків. Як то кажуть, зробити пару кліків мишкою. Насамперед перейдіть на сторінку «оплата штрафів», доступну на порталі Polis.ua.


Далі переходимо на закладку «перевірити наявність» і виконуємо наступні дії:


  • Вибираємо тип документа – водійське посвідчення, техпаспорт транспортного засобу або ІПН. Підійде будь-який зі згаданих документів.
  • Заповнюємо серію і номер для водійського посвідчення або техпаспорта. Якщо отримання інформації відбувається через ІПН, необхідно ввести його номер.
  • Вводимо державний номер автомобіля.
  • Клікаємо на кнопку «перевірити».
  • Готово!

Звірка інформації відбувається протягом декількох секунд. Рекомендуємо не забувати, що сервіс онлайн-перевірки штрафів ПДР працює з транспортними засобами, зареєстрованими в Україні. Відразу після отримання актуальних даних, автовласник може заплатити штраф на сусідній вкладці. Однак послуга недоступна для прострочених порушень, термін погашення яких минув. В цьому випадку діє інша схема оплати, що реалізується через виконавчу службу.


У найближчому майбутньому представники МВС обіцяють інтегрувати схожі сервіси в банківські додатки українців. Зараз подібну послугу пропонує тільки одну фінансову установу, але незабаром до ініціативи приєднаються інші банки. Чекати дива, в плані швидкої реалізації, не варто. Автоматична фіксація повернулася на дороги з 1 червня, тому не рекомендуємо покладатися на удачу. Краще скористайтеся сервісом Polis.ua та оформить підписку на моніторинг штрафів.


4152

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями

Останні публікації

Все в одному!

Встанови додаток POLIS.UA та отримай усі фінансові послуги у своєму смартфоні!

iphone
iphone