Як вибрати КАСКО правильно?

author's photo

Ведмеденко Марія

1627

КАСКО захоплює все більшу популярність серед автомобілістів. Власники авто воліють постійний захист і безпеку на дорозі. КАСКО оформляють на коштовні автомобілі класу люкс, на машини, придбані в кредит, на транспортні засоби, призначені для роботи та на авто середнього класу.


КАСКО – це добровільне страхування безпосередньо транспортного засобу. Якщо ОСЦПВ необхідно щорічно оформляти за Законом України, то КАСКО оформляється за бажанням водія. На що варто звернути увагу при виборі страхового поліса, щоб фінансово себе убезпечити?


  • Ризики, які покриває страховка. Найчастіше страхові компанії пропонують базовий список ризиків – ДТП, викрадення, стихійні лиха, випадкові пошкодження, збиток автомобілю при спробі його викрадення, втрата окремих частин автомобіля, дії третіх осіб, пошкодження в результаті підпалу або самозаймання, попадання на автомобіль предметів (каменів, граду, гілок і т.д.), форс-мажори. У кожному тарифному плані можуть бути запропоновані окремі категорії ризиків.
  • Франшиза. Під цим терміном мається на увазі той відсоток від суми, який страхова компанія не відшкодовує. Існує безумовна та умовна франшиза. Якщо в тарифному плані закладена умовна франшиза, то страхова компанія компенсує збитки повністю, тільки якщо пошкодження перевищує розмір франшизи. Вибір франшизи сильно впливає на вартість КАСКО. Пакет “Преміум” – це повне КАСКО з нульовою франшизою. Решту тарифів розрізняються розміром франшизи на викрадення і пошкодження.
  • Умови страхового договору. У кожній СК можуть бути різні переваги з індивідуальною вигодою для водіїв. Наприклад, в договорі з СК Альфа Страхування немає обмеження за місцем зберігання автомобіля в нічний час, а врегулювання страхової виплати відбувається протягом 10 днів. Звертайте увагу на територію дії КАСКО – багато страхових полісів активні в Україні, Європі та країнах СНД.
  • Технічний асистанс. Важливий пункт, що впливає на вартість страховки. КАСКО може мати скромний перелік додаткових послуг, а може включати багато додаткових опцій. Наприклад, послуги евакуації автомобіля, доставлення палива, запуск двигуна при розрядженому акумуляторі, заміна коліс і інформаційна підтримка в разі ДТП.

Чи потрібно оформляти ОСЦПВ, якщо купуєш повне КАСКО?

Здавалося б, що КАСКО замінює автоцивілку, адже за таку вартість можна нічого додатково не оформляти. Але це помилка.


ОСАГО оформляється в обов’язковому порядку, оскільки страхує цивільно-правову відповідальність водія перед іншими учасниками дорожнього руху. Документ, який регламентує процедуру страхування – Закон України “Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів”.


Скільки коштує оформити КАСКО?

Ціна страховки залежить від марки, моделі, року випуску автомобіля, кількості водіїв, міста реєстрації авто та інших параметрів. Щоб дізнатися, скільки коштує оформити КАСКО на ваш автомобіль, скористайтеся онлайн-калькулятором від Polis.ua.


Вкажіть необхідні дані і сервіс покаже всі тарифні пропозиції, доступні для вашого автомобіля.




Крім того, оформити КАСКО на Polis.ua можна зі знижкою 10% і додатково отримати кешбек до 20% на купівлю автоцивілки.


Вартість КАСКО на перший погляд здається досить високою, але якщо поглянути на виплати, врахувати ризики та зважити потенційні витрати, то ціна страхового поліса КАСКО перестає здаватися великою, а вигода очевидна.


1627

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями

Останні публікації

Все в одному!

Встанови додаток POLIS.UA та отримай усі фінансові послуги у своєму смартфоні!

iphone
iphone